Tenda TX9 Pro (Ревю)

Рутерът е отличен избор, ако искате да оборудвате дома или офиса си с надеждно решение за бърз трансфер

Offnews Последна промяна на 02 февруари 2023 в 19:49 1177 0

Tenda TX9 Pro
Tenda TX9 Pro

Tenda TX9 Pro е мощен рутер, който е способен да осигури бърз интернет за десетки устройства едновременно. В редакцията тествахме модела и в следващите редове ще споделим подробности от работата ни с него.

Първи впечатления

Още щом разопаковахме кутията, ни направи впечатление красивият му и елегантен външен вид, който без проблем би се вписал във всеки интериор. Устройството е с изчистен дизайн – горната му част е с матово покритие и с релефна централна зона, в която се намира и логото на производителя. Отпред е разположен LED индикатор, а отстрани и отзад са монтирани четири антени.

Долната част на корпуса е с решетъчна повърхност, върху която са разположени четири крачета. В задната част са жакът за захранване, мрежовите портове и бутони за WPS и ресет. Освен рутера, в кутията ще откриете адаптер, мрежов кабел, както и инсталационно ръководство.

Лесна и бърза инсталация

Подобно на други продукти на компанията, Tenda TX9 Pro се инсталира лесно през уеб. За целта потребителят трябва да влезе в tendawifi.com с данните за вход, посочени на самото устройство. След което, следвайки инструкциите, може да конфигурира първоначалните му настройки за минути.

Обхват

Съвсем очаквано TX9 Pro показа при нашите тестове, че може да постига високи скорости на трансфер при голям обхват, както и че без проблем работи с много устройства едновременно. Рутерът свързва до 64 устройства едновременно, което го прави отличен помощник в малките офиси, къщи и апартаменти.

Wi-Fi 6 свързаност

Благодарение на новото си поколение Wi-Fi 6 свързаност, рутерът може да осигури ултра бърза връзка в домовете и офисите с много електроника. Тествахме го с четири лаптопа, няколко смартфона и таблета, и резултатът беше отличен.

Честоти и скорост

Надеждната и бърза wi-fi връзка със скорости до 3000 Mbps е подсигурена от двете честотни ленти: 574 Mbps на 2,4GHz и 2402 Mbps на 5GHz. Моделът предлага обща мрежова скорост от 2976 Mbps – 574Mbps при 2.4GHz и 2402Mbps при работа на 5GHz.

Процесор

Tenda TX9 Pro е оборудван с 1.6GHz високопроизводителен двуядрен процесор. Той осигурява по-бърз и стабилен Wi-Fi сигнал, а скоростта на обработка на NPU достига 2220 MHZ, което от своя страна подобрява времето за реакция при високо натоварване на мрежата.

Както показаха и нашите тестове, рутерът осигурява провеждането на чисти видео разговори, дори и при множество едновременно свързани устройства. Останахме очаровани и от филмите без забавяния и плавните игри, които TX9 Pro прави възможни.

Безжични технологии

Всичко това TX9 Pro постига, благодарение на множеството си вградени безжични технологии. Сред тях са MU-MIMO, OFDMA, BSS Coloring и др. Технологията за лъчево насочване Beamforming пък не само осигурява най-добрата свързаност, а и пести енергия, изпращайки сигнал с насочен към най-близките потребителски устройства вълнов сноп.

Споменатата технология OFDMA, от своя страна разделя всеки канал на малки подканали, което позволява сигналите от множество устройства да бъдат обединени заедно и предадени едновременно, намалявайки латентността за по-гладко Wi-Fi изживяване.

Други екстри

Tenda TX9 Pro обезпечава сигурността на данните чрез най-новия протокол за сигурност WAP3. Той увеличава трудността при пробиване на алгоритмични и мрежови пароли, за да се предотвратят принудителни атаки.

Рутерът може да се контролира и от разстояние, както и позволява упражняване на родителски контрол. Сред останалите екстри на модела са: приоритизиране на трафика, създаване на графици, както и наличието на четири Gigabit Ethernet порта – 3 за LAN мрежа и 1 WAN.

Новият модел на Tenda предлага и поддръжка на IPv6 протокол, който съкращава времето за предаване на данни между интернет устройства и сървъри.

Не на последно място TWT (Target Wake-up Time) технологията удължава живота на батерията на свързаните устройства като ефективно намалява консумацията на енергия на крайното оборудване.

В заключение

можем да кажем, че рутерът е отличен избор, ако искате да оборудвате дома или офиса си с надеждно решение за бърз трансфер. С него можете да разчитате на бързи скорости, подобрена защита, както и свързването на множество устройства, без забавяне на връзката. В търговската мрежа у нас Tenda TX9 Pro може да се закупи на цена от около 180 лв. с включен ДДС и три години гаранция.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !