Ревю на Xiaomi 12T – първокласни функционалности на много достъпна цена

Марката Xiaomi печели все повече почитатели в България

Александър Александров Последна промяна на 16 декември 2022 в 15:35 1899 0

Xiaomi 12T

Снимка Александър Александров

Xiaomi 12T

През последните години марката Xiaomi печели все повече почитатели в България – както при смартфоните, така и при редица други класове устройства – от електрическите тротинетки до продуктите за умни домове. Това се дължи главно на характерната за компанията комбинация от висококачествени продукти с иновативни функционалности, но и на много достъпни цени.

Много добър пример за тази стратегия са представените съвсем наскоро от технологичния гигант нови смартфони Xiaomi 12T и Xiaomi 12T Pro. Двата модела са много добро предложение за всеки, който иска да разполага с премиум функционалности, но без да похарчи пари за една лека кола. В редакцията имахме възможността да тестваме стандартната версия 12T, а скоро ще представим и Pro варианта на устройството. Вижте повече:

Дизайн и първи впечатления

Флагманът 12T се откроява с типичния за Xiaomi стилен дизайн. Предлага се в три цвята – син, сребрист и черен. Стои удобно в ръката и с него се работи изключително лесно.

Още при пръв поглед, веднага прави впечатление характерната за всички смартфони на Xiaomi форма на камерата. Тя включва голямо стъкло върху основния сензор и правоъгълен остров за целия модул, с които 12T веднага може да бъде разпознат като модел на компанията.

Дисплей

Дисплеят на Xiaomi 12T е 6.67-инчов AMOLED с висока резолюция (1220 x 2712 пиксела) и над 68 милиарда цвята, честотата му на опресняване е 120 Hz. А съотношението му към корпуса – 86,7 процента. Защитен е от Corning Gorilla Glass 5 покритие.

Той притежава и две смарт функции, подобряващи потребителското изживяване и предпазващи очите. Първата се нарича AdaptiveSync и регулира честотата на опресняване в зависимост от гледаното съдържание. Втората – Adaptive Reading – намалява количеството на излъчваната синя светлина като по този начин подобрява комфорта на очите.

Камера

Флагманът притежава тройна задна камера със 108MP основен сензор. Освен него на гърба са разположени също един 8MP ултраширокоъгълен (120˚) сензор, който поддържа нощен режим и един 2MP макро сензор с фиксиран автофокус. Имахме възможност да изпробваме камерата както през деня, така и вечерно време и можем да потвърдим, че апаратът снима изключително качествено. Предната камера е 20MP и поддържа HDR и панорамно заснемане.

Цялото ревю на Xiaomi 12T може да видите тук.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !