Logitech PRO X 2 LIGHTSPEED – издръжливи и удобни слушалки за професионални геймъри (Ревю)

Александър Александров Последна промяна на 28 юли 2023 в 12:58 306 0

PRO X 2 LIGHTSPEED
PRO X 2 LIGHTSPEED

Гейм периферията, създадена специално за електронни спортове отдавна вече не е новост, а швейцарската компания Logitech също от много години е сред лидерите в този динамичен сегмент. Продуктите в сферата на професионалния гейминг често предлагат най-доброто, което даден бранд за периферия може да предложи и те са първите, в които виждаме редица иновации, разработени от компаниите.

Поредният пример за тази тенденция са слушалките PRO X 2 LIGHTSPEED на Logitech. Създадени за опитни професионалисти в сферата на електронните спортове, те предлагат отлично качество на звука, безжична връзка с висока скорост, издръжливост, както и дълготраен комфорт по време на гейминг.

В редакцията получихме възможност да тестваме модела и в следващите редове ще ви споделим резултатите от работата си с него.

Първи впечатления и дизайн

Още когато извадиш слушалките PRO X 2 LIGHTSPEED от кутията, първото, което прави впечатление, е стилният им професионален дизайн. Създаден съвместно с едни от най-добрите професионални геймъри, той комбинира мощна визия и удобство при игра.

Слушалките са изработени на база на лека рамка от алуминий и стомана. Както успяхме да се уверим сами, тази конструкция представлява оптимална комбинация от здравина и ниско тегло, осигуряваща продължителна игра без усещане за тежест на главата.

Висок клас графенови високоговорители

Едно от предимствата на слушалките на Logitech са вградените им говорители с графенови драйвери и диаметър 50 милиметра. Графенът като материал се отличава с подобрена аудио реакция, намалено изкривяване и изключително качество на звука. Както се убедихме и при тестовете, с PRO X 2 LIGHTSPEED геймърите могат да постигнат пълен звуков пейзаж, включващ отчетливо чуване на всяка стъпка или действие в играта.

Безжичната технология LIGHTSPEED

е следващото голямо предимство на модела, което го прави по-добър от повечето геймърски слушалки. С нея играчите могат да използват хедсета до 50 часа с едно зареждане, както и да се наслаждават на стабилна връзка в обхват до 30 метра. Изпробвахме ги с различни шутър и стратегически заглавия и можем да кажем, че липсата на ограничения откъм кабели и наличието на свобода на движение допринасят за много добри гейминг резултати.

Въртящи се панти

Слушалките PRO X 2 LIGHTSPEED са проектирани да осигуряват на играчите пълно удобство по време на игра. За да гарантира комфорт дори при различни позиции на главата, хедсетът е оборудван с въртящи се панти, които осигуряват гъвкавост и пасване според предпочитанията на потребителя. В добавка, наушниците с memory пяна придават приятно усещане на ушите. Те са достъпни в два варианта – изкуствена кожа или дишащ велур.

Здравина и удобство

За по-голяма издръжливост, слушалките PRO X 2 LIGHTSPEED са направени от здрави материали като алуминий и стоманена рамка. Както показаха и нашите тестове, това гарантира издръжливостта им на интензивна употреба и натиск, запазвайки тяхната форма и безпроблемна работа.

Свързаност

Слушалките PRO X 2 LIGHTSPEED предлагат няколко възможности за свързване. Освен споменатата вече безжична LIGHTSPEED връзка, те разполагат и с Bluetooth модул за свързване със смартфони или таблети. Съществува и вариант за жично свързване чрез 3,5 мм. жак, ако предпочитате да разполагате с кабел.

Ясна комуникация

За постигане на по-ясна комуникация (без нежелани пукания и шумове) се грижи специален шестмилиметров подвижен микрофон. Той предлага по-добра фокусираност на звука и ефективно подтиска нежеланите шумове от околната среда. В добавка, слушалките разполагат с интегрирана поддръжката на технологията Blue VO!CE, която чрез различни филтри елиминира ненужния шум и прави гласа на говорещия възможно най-чист.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !