Cat S75 – издръжлив смартфон с възможност за сателитна комуникация (Ревю)

Александър Александров Последна промяна на 20 юли 2023 в 20:39 277 0

Cat S75
Cat S75

Cat S75 е първият смартфон с двупосочна текстова сателитна комуникация на компанията Bullitt Group. Телефоните от марката Cat се отличават с висока степен на издръжливост и възможност за работа в негостоприемни условия, което ги прави предпочитани от работници на строежи и в различни индустриални предприятия, както и от туристи и любители на екстремните преживявания. Устройството се характеризира с атрактивна визия и традиционната за бранда висока издръжливост. В редакцията получихме една бройка от модела и в следващите редове ще споделим впечатленията си от него.

Външен вид и дизайн

Cat S75 се отличава с масивни размери и визия. Размерите на корпуса му са 171 х 80 х 11.9 мм. при тегло 268 грама. Смартфонът е изработен от здрава пластмаса, метална рамка и специално Gorilla Glass Victus покритие на екрана. Както успяхме да се уверим сами, това висококачествено стъклено покритие осигурява издръжливост и устойчивост на екрана в различни рискови ситуации.

На гърба на Cat S75 има тройна основна камера, светкавица и четец на отпечатъци. Отпред дисплеят е със значителни по размер странични рамки и капковиден прорез за селфи камерата.

Дисплей

Дисплеят на устройството използва технологията IPS LCD (In-Plane Switching Liquid Crystal Display), която осигурява добра цветова репродукция, както и живи и ярки цветове на картината.

Честотата на опресняване от 120Hz означава, че екранът се обновява 120 пъти в секунда. Както успяхме да се уверим сами, този тип опресняване осигурява плавно прелистване на съдържанието по време на игра и гледане на филми.

Размерът на екрана е 6.6 инча, което представлява около 76.7% от общата площ на предния панел и осигурява по-голяма работна площ за визуално съдържание и взаимодействие с потребителя.

Резолюцията е 1080 x 2408 px със съотношение на страните 20:9 и плътност на пикселите около 400 ppi. Както установихме по време на нашите тестове, тази плътност прави текста и снимките по-четливи и допринася за по-високо качество на визуалното изживяване при гледане на съдържание или използване на приложения на устройството.

Основна камера

Основната камера на Cat S75 е тройна и включва 50MP сензор (f/1.8), 8MP сензор с ултраширокоъгълен обектив и 2MP сензор за макро кадри. Тя разполага с допълнителни функции като двойна LED светкавица, HDR (High Dynamic Range) за по-добро балансиране на осветеността при снимки с висок контраст и панорамен режим за заснемане на широки пейзажи или групови снимки.

Относно видеозаснемането, главната камера може да записва видео с резолюция 1080p при 30 кадъра в секунда, което осигурява гладко и качествено видео изживяване.

Селфи камера

Селфи камерата на устройството е една и е с резолюция 8MP. Освен, че може да прави качествени автопортрети, тя записва видео с резолюция 1080p при 30 кадъра в секунда. Както показаха нашите тестове, това позволява заснемането на качествено видео съдържание, подходящо за споделяне в социалните мрежи.

Пълното ревю на Cat S75 може да прочетете в smartage.bg.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !