Acer Swift GO – мощен ултрабук за работа и забавление (Ревю)

Offnews Последна промяна на 05 септември 2023 в 17:54 417 0

Acer Swift GO
Acer Swift GO

През последните години ултрабуците стават все по-популярни и се разпространяват масово в ежедневието ни. Те са леки, тънки и лесни за пренасяне, което ги прави идеални за хора, които са постоянно в движение. Въпреки това този тип устройства вече започват да имат много добра производителност и новите модели са все по-мощни.

Добър пример за навлизането на тази тенденция е ултрабукът Swift GO на Acer. Той е оборудван с мощен процесор, висококонтрастен OLED дисплей и висококачествена видео карта, които го правят подходящ за работа, малък бизнес и разнообразни ресурсоемки задачи. И всичко това е затворено в стилен алуминиев корпус. Освен това е доста лек за 14-инчов лаптоп и идеален за хора, които търсят стабилна производителност в нов, тънък и лек дизайн.

Екипът ни получи една бройка от модела за тестове и в следващите редове ще разкажем впечатленията си от работата ни с него.

Външен вид и дизайн

Както споменахме в самото начало на това ревю, ултрабукът Acer Swift GO е лек и удобен за пренасяне, без това да влияе негативно на производителността му. Размерите му са 312.9 x 217.9 x 14.9 мм. при тегло от 1.25 кг. с 3-клетъчна батерия и SSD или 1.32 кг с 3-клетъчна батерия за Intel H45CPU. Дизайнът му е изчистен и създава усещане за модел от висок клас.

Дисплей

Компютърът разполага с 14-инчов дисплей с OLED (Organic Light-Emitting Diode) технология, който предлага висока резолюция 2880 x 1800 px и яркост от 400 нита, благодарение на вградената технология Acer CineCrystal. Както успяхме да се уверим сами, това гарантира, че картината е ярка, жива, с висок контраст и прави гледането на филми и играенето на игри още по-забавно.

Аудио

Този модел на Acer е оборудван с DTS Audio, предлагайки оптимизирана басова реакция и предотвратявайки изкривяването от микроговорителите. В предната страна на устройството има вградени два стерео говорителя, които работят при всички режими на дисплея. Това, както показаха и нашите тестове, гарантира отлично аудио изживяване при слушане на музика, гледане на филми или играене на игри.

Процесор

Моделът се предлага в различни конфигурации с процесори Intel Core i7-13700H, Intel Core i7-13620H, Intel Core i7-1355U, Intel Core i5-13500H, Intel Core i5-13420H, Intel Core i5-1335U, Intel Core i3-1315U. Всички те разполагат с Turbo Boost Technology или Turbo Boost Max Technology, а тактовата им честота варира от 1.2 GHz до 2.6 GHz.

Видеокарта

Swift GO може да бъде оборудван с графичен процесор Intel Iris Xe Graphics, подходящ за висококачествени графични приложения или Intel UHD Graphics, който също предлага отлична производителност. Те осигуряват отлична производителност и качество на изображението при игри и други графични приложения.

Памет и твърд диск

Ултрабукът на Acer поддържа двуканална LPDDR5 SDRAM памет и има две опции за размер на системната памет – 16 GB или 8 GB. Това дава възможност на потребителите да избират в зависимост от техните нужди и предпочитания. В добавка, LPDDR5 SDRAM технологията осигурява бърза и ефективна работа, ускорявайки достъпа до данни и приложения.

Swift GO има бърз и ефективен SSD диск. Потребителите могат да избират между три опции с капацитет – 256 GB, 512 GB или 1 TB в зависимост от своите нужди.

Комуникации

Acer Swift GO поддържа Killer Wireless Wi-Fi 6E 1675i и Intel Wireless Wi-Fi 6E AX211, по стандарта 802.11 a/b/g/n/ac/ax, като и двата варианта работят на честоти 2.4 GHz, 5 GHz и 6 GHz. Моделът също така поддържа технологията 2×2 MU-MIMO и Bluetooth 5.1, както и интерфейса CNVi.

Уебкамера

Камерата на Swift GO е UFC с T-Type USB QHD. Тя е съвместима единствено с Windows и предлага резолюция 2560 x 1440 px. Записва 1440p QHD видео при 30 кадъра в секунда с временно намаляване на шума. Това означава, че потребителите могат да провеждат видео чатове с висококачествено изображение и звук.

Батерия

Притежателите на Swift GO могат да избират между две опции за батерия – 50Wh 3-клетъчна Li-ion батерия за модели с WUXGA панел и SSD или 65Wh 3-клетъчна Li-ion батерия, която поддържа технология за бързо зареждане. Нашите тестове показаха, че те осигуряват между 8 и 11 ч. работа в зависимост от изпълняваните задачи.

Операционна система

Този модел работи с най-новата версия на Windows 11 Home. Той се предлага и с Windows Desktop приложения, сред които играта Planet9 и други.

И заключение

Направените от нашия екип тестове показаха, че Swift GO е високопроизводителен ултрабук, който е идеален за работа и забавление. Той е оборудван с мощен процесор, висококонтрастен OLED дисплей и стилен алуминиев корпус. Ултрабукът е лек и удобен за пренасяне, без това да влияе негативно на производителността му. Той разполага с множество функционалности, красив дизайн и е идеален за хора, които търсят стабилна производителност в нов, тънък и лек дизайн.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !