След като Qualcomm най-накрая официално представи своя флагмански чип от следващо поколение на събитието си в Хавай, Realme също има какво да съобщи. А именно, че Realme GT 2 Pro ще се захранва от Snapdragon 8 Gen 1.

Трудно е да си представим по-малко изненадващо съобщение от това, но то вече е факт. Не забравяйте, че предстоящият GT 2 Pro ще бъде “първият по рода сисвръхпремиум флагман на Realme”, издигайки се над X50 Pro и предишните членове на семейството GT.

Realme GT 2 Pro ще е сред първите устройства, които ще използват Snapdragon 8 Gen 1 и компанията се гордее, че ще е сред първите, които пускат смартфон с платформата Snapdragon 8 Gen 1. Разработката на GT 2 Pro започна преди няколко месеца и това ще се окаже “наистина флагмански продукт от висок клас, който ще надхвърли очакванията на младите потребители по целия свят”, според вицепрезидента на Realme Чанси Хю.

Всъщност Realme GT 2 Pro вече беше забелязан в AnTuTu, като събра над 1 милион точки в тестовете преди броени дни. Очаква се телефонът да има и поддръжка на кабелно зареждане с мощност 125 W.

Освен това сред известните му спецификации се нареждат още до 12 GB LPDDR5 RAM, до 512 GB UFS 3.1 съхранение, 6.51 инчов AMOLED екран с честота на опресняване от 120 Hz, 32 мегапикселова селфи камера и 50 мегапикселов основен сензор с OIS на задната. Изтекли рендери показват, че основната му камера ще е разположена в лентовиден остров, а според слуховете ще е придружена от още един 50 мегапикселов сензор и един 8 мегапикселов, като и трите ще предлагат GR лещи, разработени от Ricoh.

Освен това Realme GT 2 Pro ще има плоски метални страни, а операционната система, с която ще работи ще е Realme UI, базирана на Android 12. За съжаление обаче, все още няма предполагаема дата, на която ще видим официално устройството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *