Тази седмица стартира вторият сезон на Overwatch League. Макар повечето от сблъсъците да са планирани за отдалечено изиграване, ще има и няколко събития на живо в Китай.

Планирани са три такива събития, които ще са през юни, юли и август. Организаторите споделят, че те ще се проведат при намален капацитет на залите. Това разбира се се налага заради изискванията за безопасност.

Дори тези събития ще са хибридни, смесица между онлайн и срещи на място. В тях ще участват китайските отбори Hunters, Charge, Spark, Valiant и Dragons, които ще пътуват за събитията. Корейските отбори NYXL, Fusion и Dynasty ще участват онлайн.

Подобно на повечето останали електронни спортове и OWL беше принудена да премине към почти изцяло онлайн провеждане на мачовете заради пандемията. Лигата включва 20 отбора от 19 страни от Северна Америка, Европа и Азия.

Това разбира се представлява още по-голямо предизвикателство за организаторите. Очаква се по-голямата част от мачовете през настоящата година да бъдат проведени онлайн.

Тазгодишният сезон започва на 16 април, като през идния уикенд ни чакат доста интересни сблъсъци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *