Още този месец може да видим новата серия смартфони на OnePlus, OnePlus 9. Очакваме OnePlus 9 и 9 Pro да предложат значително по-добро качество по отношение на камерите си спрямо предшествениците си.

Междувременно миналата година компанията навлезе и в средния клас със серията Nord. В нея вече има три модела, Nord, Nord N10 5G и N100. Разбира се тази година очакваме и нови попълнения в линията.

Според слуховете първият от тях ще е Nord 2 и той ще използва чипсет Dimensity 1200. Ако информацията се оправдае, това ще представлява сериозна промяна за OnePlus, която досега използваше ексклузивно чипове от Qualcomm.

Nord дори беше първият, който не включва чипсет от серия Snapdragon 800. С другите попълнения от компанията преминаха дори към чип от серия Snapdragon 400.

Dimensity 1200 беше представен по-рано през годината и се произвежда по 6-нанометров процес. Той включва ядро Cortex A78 с честота до 3.0GHz, три A78 до 2.6GHz и четири Cortex A55 до 2.0GHz.

Наличен е и графичен ускорител Mali-G77, а освен това има и 5G свързаност и с двете SIM карти. Новината е положителна за MediaTek, която изостава от основния си конкурент Qualcomm.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *