Преди дебюта на новата си серия смартфони, OnePlus сподели някои подробности за избора си на операционна система. Компанията разкри, че предстоящите телефони ще работят с персонализирана версия на ColorOS на OPPO в Китай.

Информацията идва малко след като се чуха подобни слухове. Подробностите са от форумите на OnePlus, където OxygenOS Product Lead сподели новината:

“Днес бих искал да ви запозная с новото развитие по отношение на нашите китайски потребители, за което може би вече сте прочели в дискусиите през последните дни. След като изслушахме техните отзиви и мнения, устройствата за китайския пазар вече ще използват персонализирана версия на ColorOS”.

Тази версия ще е съобразена “специално с телефоните OnePlus” и ще стартира с предстоящата серия 9. Към момента устройствата работят с HydrogenOS, а слухове за промяната се появиха още когато компанията започна да ги продава в собствения си сайт в Китай.

Извън страната обаче, потребителите ще получат OxygenOS, а компанията се ангажира да осигури все така безпроблемно изживяване. Досега ColorOS работеше на устройствата на OPPO и Realme. Директорът на OnePlus написа в Weibo, че по-старите модели OnePlus ще продължат да получават поддръжка.

Напоследък OnePlus изостава по отношение на софтуерната поддръжка. Серията OnePlus 7 и 7T тепърва ще получи Android 11 и може би промяната ще ускори процеса при новите й модели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *