Наскоро HMD Global представи два по-достъпни модела в новата си серия Nokia X – Nokia X10 и X20. Сега данни от запознати източници, цитирани от NPU сочат, че тази година ни очаква и още един модел в серията, но по-високо позициониран.

Най-вероятно това ще е Nokia X50, който ще наследи миналогодишния Nokia 8.3 5G. В основата на устройството ще е чипсет Snapdragon 775, а той може да е доста по-мощен от актуалния Snapdragon 765G.

Интерес ще представлява евентуалната петорна основна камера, а в нея може да видим 108MP сензор. В конфигурацията може да има още ултраширокоъгълен обектив, телефото оптика и т.н.

Компанията отново ще си партнира с Zeiss по отношение на камерата, а сред използваните технологии ще е и OZO Audio. Останалите параметри също изглежда ще са интересни.

Екранът например ще е 6.5-инчов с QHD+ резолюция и технология PureDisplay V4. Освен това може да се поддържа висока честота на опресняване до 120 херца.
Ако данните се оправдаят то телефонът ще е с батерия с голям капацитет от 6000 mAh. Възможно е да има и поддръжка за бързо зареждане при 22 вата.

Очаква се наследникът на Nokia 8.3 5G да се появи през втората половина на 2021 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *