Китайската компания NIO официално представи своя нов електрически седан ET5, който се очаква да промени пазара за електрически автомобили.

Новият китайски електромобил е оборудван с електродвигател с мощност 360 киловата (483 конски сили), осигуряващ въртящ момент от 700 Nm. Благодарение на него електрическият автомобил се ускорява от 0 до 100 км/ч само за 4,3 секунди. Компанията предлага три модела на акумулаторния блок. Капацитетът на базовата версия е 75 KW и с него електромобилът може да измине 500 км с едно зареждане. Акумулаторният блок със среден капацитет от 100 KWh увеличава пробега до 700 км. Топ-моделът със 160 KWh акумулаторен блок осигурява пробег на електромобила ET5 в рамките на сериозните 1000 км.

От по-интересните особености на ET5 можем да отбележим минималистичното купе, мултимедийната 10,2-инчова конзола с HDR екран и поддръжката на фирмените технологии PanoCinema с виртуална и допълнена реалност. Що се отнася до безопасността на водача и пътниците, електромобилът NIO ET5 получи максималните пет звезди в тестовете C-NCAP и Euro NCAP.

Продажбите на електромобилите NIO ET5 бяха обявени за месец септември 2022 година. Електрическите автомобили ще бъдат директен конкурент на Tesla Model S, като минималната конфигурация ще се продава в Китай при цена от 51 000 щ. долара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *