Nikon анонсира приложението NX Studio, което изглежда има нещо общо с Lightroom и Capture One, но е адаптирано за фирмените фотоапарати и камери на компанията. Nikon подчертава, че новата програма включва многобройни софтуерни инструменти за разглеждане, обработка и редакция както на статични изображения, така и на видеа.

NX Studio обединява функционалните възможности на приложенията ViewNX-i и Capture NX-D в едно общо решение за работа с фото и видеоматериали, включително редактиране на XMP/IPTC данните и отделните точки за управление на цветовете, които дават възможност за настройване на цветовете в отделни конкретни региони на изображението. Nikon допълва, че в бъдеще тези две функции ще бъдат премахнати.

NX Studio предлага същия удобен интерфейс, какъвто имат и другите продукти на Nikon, но в това приложение всички софтуерни инструменти са подредени в меню с нова, много добре обмислена структура, като по този начин процесът на редактиране е по-бърз и по-удобен.

Основни възможности на NX Studio:

  • Преглед и обработка на снимките и видеата с помощта на едно и също приложение
  • Подредено меню с лесна навигация
  • Няколко варианта за показване на изображения, както и удобен програмен прозорец за допълнителната информация за заснетия материал
  • Съвместимост със другия софтуер на Nikon

Приложението NX Studio се предлага безплатно за операционните системи Windows и macOS и може да бъде изтеглено от официалния уеб сайт на Nikon.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *