motorola-razr

Под ръководството на Lenovo Motorola си създаде ниша на коконкурентния пазар на Android устройства. Сред знаковите модели на компанията са Moto One 5G Ace и Moto G Stylus.

Телефоните на Motorola обаче пропускат една вече популярна функция – безжичното зареждане. Това съответно намалява и цената им, но сега нещата най-вероятно ще се променят.

Последното съобщение на компанията е наистина интригуващо. Тя си партнира с Guru Wireless, за да внедри собствена технология за дистанционно безжично зареждане. Всъщност и двете компании не дават много подробности за партньорството си. Guru посочва, че ще работи с Motorola, за да отговори на нейните “строги изисквания за качество, енергийна ефективност и безопасност”.

Всъщност няколко компании и стартъпи се опитват да превърнат дистанционното зареждане в реалност от 2015 година насам, обаче все още няма какво да покажат, освен фантастични прототипи.

Партньорството на Motorola и Guru ще изпробва идеите, а не трябва да забравяме, че в крайна сметка това е компанията, която ни даде Moto Mods и сгъваемия RAZR. Това далеч не е първият опит на Motorola в технологиите.

В началото на годината компанията демонстрира устройство, наречено Motorola One Hyper, зареждащо два телефона Moto Edge дистанционно. Не е ясно дали тогава тя е работила съвместно с Guru по проекта, но има и други производители, които се опитват а реализират дистанционното зареждане. Xiaomi също показа своята технология Mi Air Charge, твърдейки, че може един ден да зарежда дистанционно няколко устройства едновременно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *