Microsoft се кани да добави поддръжка на Android приложения за Windows 10 през 2012 година, чрез Microsoft Store, твърди журналистът Зак Боудън от Windows Central. Всъщност вече е възможно да се стартират такива приложения на компютри с Windows 10, благодарение на емулатори като Bluestacks, но изглежда компанията иска да отстрани посредника и да предложи директна поддръжка в платформата.

Няма информация за това как точно Microsoft ще направи този ход и дали ще стигне до Windows за ARM. Много приложения, като Gmail, Uber и други обаче се нуждаят от поддръжка на Google Play Services, за да работят, но не става ясно дали Microsoft планира да предложи и този пакет. Други платформи, предлагащи съвместимост на приложения за Android, като BlackBerry 10, ранните визуализации на Windows 10 Mobile например, също не са предоставяли интеграция на нейтивните услуги на Google Play.

Независимо от това обаче, Android приложенията биха били добро допълнение към Windows 10, особено като се има предвид macOS, която вече получи поддръжка на апликациите за iPhone и iPad. Можем само да се надяваме, че повече разработчици ще преработват своите приложения за по-голям екран, тъй като това сега е един от проблемите при сгъваемите устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *