Staples Center сменя името си на Crypto.com Arena

Offnews Последна промяна на 17 ноември 2021 в 13:06 688 0

Staples Center, домът на редица спортни клубове от Лос Анджелис, включително Lakers, Clippers, Kings и Sparks, има ново име - Crypto.com Arena. Борсата за търговия с криптовалути е платила за целта над 700 милиона долара.

Срещу това тя получава правата върху името на сградата за срок от 20 години, сочат данни на LA Times. Това е най-голямата подобна сделка засега, като Staples плати 100 милиона долара за правата за 10 години през 1999 г.

Новото лого на залата ще бъде разкрито на Коледа и за мача на Lakers срещу Brooklyn Nets. Цялостното ребрандиране би трябвало да завърши до юни догодина.

Както винаги в подобни ситуации има доволни и недоволни. Сред първите са инвеститорите от crypto.com, а сред вторите със сигурност ще са много играчи и фенове.

Crypto.com е базирана в Сингапур и предлага Visa дебитна карта за награди, която може да бъде използвана със съхранените от потребителя криптовалути. Освен това компанията предлага и други крипто услуги като NFT и собствен токен.

Организацията има опит и със спонсорството в спортните среди. В това число е сделка на стойност 100 милиона долара с Формула 1, както и различни партньорства с клубове като Paris Saint-Germain, Philadelphia 76ers и Montreal Canadiens.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !