Слуховете, че LG ще напусне пазара на смартфони, се потвърдиха. Южнокорейският производител на електроника официално съобщи, че спира да произвежда мобилни устройства, за да се съсредоточи върху други области.

В изявление на компанията се казва още, че LG иска да „продължи да използва своя мобилна експертиза и да разработва свързани с мобилността технологии като 6G, за да спомогне за по-нататъшно укрепване на конкурентоспособността в други бизнес области„. Сред тях компанията посочва компоненти за електрически автомобили, умни домове, роботика, изкуствен интелект, бизнес решения, платформи и услуги.

Южнокорейската технологична компания уточнява, че ще продължи да продава текущата линия смартфони и ще осигури всички необходими сервизни и софтуерни актуализации през целия гаранционен период и след това. Продължителността на техническата поддръжка на устройства зависи от регионите и действащото законодателство.

Както Tech.Offnews.bg вече информира, оттеглянето на LG от бизнеса със смартфони беше на хоризонта от известно време. През последните шест години подразделението отчиташе оперативна загуба.

LG стартира производството на мобилни устройства – смартфони, таблети и „интелигентни” часовници – през 2010 г., но силната конкуренция не позволи на компанията да направи рентабилен този свой бизнес. Очаква се затварянето на сектора за мобилни телефони на LG да приключи до края на месец юли 2021 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *