Две са основните предизвикателства пред смартфоните със сгъваеми екрани. Единият е наличието на сгъвка и пластмасово покритие, което е по-меко от отва при традиционните дисплеи.

LG Chem представи нов тип покритие, което обаче може да се справи с тези проблеми. Технологията Real Folding Window използва специално разработено покритие върху PET слой.

Според компанията материалът е по-тънък от съществуващите защитни стъкла, но има същата твърдост и е гъвкав като пластмаса. Това ще запази възможността за сгъване без да остава следа от това в съответната зона.

Издръжливостта се запазва и след 200 000 сгъвания. Технологията може да бъде използвана за дисплеи сгъващи се навътре и навън.

Компанията работи и върху специално покритие без необходимост от използването на пластмаса. Това би позволило на производителите да подобрят издръжливостта.

Очаква се масовото производство на новия тип решения да започне през 2023. Компанията възнамерява да я използва и при таблети и лаптопи, като има интерес от редица клиенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *