Как да спрете споделянето на Dropbox файловете ви с OpenAI

Мария Иванова Последна промяна на 22 декември 2023 в 11:03 1328 0

Dropbox

Снимка Dropbox

Dropbox

Ако сте използвали новите AI инструменти на облачната услуга Dropbox, някои от вашите файлове може да са споделени със сървърите на OpenAI. Според често задаваните въпроси на компанията, публикувани през октомври, опцията за споделяне на данни с изкуствени интелекти на трети страни е активирана по подразбиране в настройките на потребителските акаунти.

Потребителите на Dropbox имат възможност да деактивират функцията за споделяне на данни с OpenAI. Но дори и след изключването ѝ всички документи, споделени с друг потребител, използващ Dropbox AI, все още могат да бъдат изпратени до сървърите на компанията, където се съхраняват за период до 30 дни.

Главният изпълнителен директор на Dropbox - Дрю Хюстън обяснява в социалната мрежа X (бивш Twitter), че споделянето на данни се случва само, когато потребителите активно използват функциите, базирани на изкуствения интелект. "Услугите за изкуствен интелект на трети страни се използват само, когато клиентите активно се ангажират с AI функциите на Dropbox, които сами по себе си са ясно обозначени" - посочва Хюстън като добавя, че "данните на клиентите не се използват за обучение или фина настройка на езиковите модели на OpenAI".

Dropbox работи с OpenAI, тъй като не разполага със собствен чатбот. За да предостави чатбот услуги, като например обобщаване или отговаряне на въпроси за потребителски файлове, Dropbox трябва да изпрати съответната информация до OpenAI, а след това да предаде отговора, генериран от чатбота, обратно на клиента.

Някои потребители обаче се опасяват, че това може да наруши неприкосновеността на личния им живот, тъй като данните им се споделят, преди да са осъзнали, че AI функциите са включени. От Dropbox подчертават, че всеки потребител може да изключи споделянето с трети страни в настройките на акаунта си, следвайки следните лесни стъпки:

  • Влезте в Dropbox.
  • Изберете иконата на профила си в горния десен ъгъл.
  • Кликнете върху Настройки.
  • Изберете раздела “AI на трети страни”.
  • Превключете опцията на "изключено".

Dropbox е услуга за съхранение на данни в облака, която има за цел да увеличи производителността и да направи съвместната работа между екипите по-гладка. Благодарение на партньорството си с OpenAI, платформата предлага допълнителни функционалности, базирани на изкуствен интелект, като AI-модели за предварителен преглед на файлове, универсален инструмент за търсене Dropbox Dash, AI-бот, отговарящ на въпроси и други.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !