Как да скриете дома си в Street View на Google Maps

Мария Иванова Последна промяна на 07 септември 2023 в 08:51 925 0

Google Street View

Снимка OFFNews

Как да скриете дома си в Google Maps

Street View е полезен инструмент на Google Maps, който позволява на потребителите да изследват виртуално различни места по целия свят. Той е много полезен за проверка на ресторанти и клубове, преди да ги посетите или за идентифициране на маршрут, по който не сте минавали преди. Въпреки това, Street View крие и някои рискове, свързани с поверителността. Услугата използва скорошни снимки на улици и сгради, което може да доведе до нежелано разкриване на лична информация.

Така например преследвачи или крадци могат да използват Street View, за да разглеждат домовете на хората през интернет. Въпреки че този процес може да бъде осъществен и физически с преминаване пеша или с кола покрай сградата, Google Maps предоставя лесен достъп до тази информация от всяко място чрез електронни устройства като телефон или компютър.

Добрата новина е, че има лесен начин да замъглите дома си в Google Maps, за да попречите на хората в интернет да виждат твърде много подробности за мястото, където живеете. За да го направите, трябва да използвате компютър, тъй като функцията за замъгляване (blur) не е налична в приложението на Google Maps за iOS или Android. Въпреки че е възможно да я достъпите чрез уеб браузъра на мобилното ви устройство, тя е доста трудна за използване. Така че вместо това използвайте надежден уеб браузър на вашия Mac или PC.

Ето как да заличите дома си в Google Maps. На адрес maps.google.com въведете адреса си в лентата за търсене в горния десен ъгъл, след което кликнете върху снимката на дома си, която ще се появи. След това изберете опцията Report a Problem (Подаване на сигнал за проблем) в долния десен ъгъл на екрана.

Ще ви се отвори визуализация на изображението с червено-черна рамка, в която трябва да поставите съдържанието, което искате Google да замъгли. Имате възможност да движите изображението с помощта на мишката, както и да го увеличавате или намалявате с бутоните плюс и минус. Важно е да регулирате изгледа на изображението, така че домът ви и всичко останало, което искате да се скрие, да се намира в червено-черното поле.

След като приключите с регулирането на изображението, ще трябва да посочите какво искате да заличите в него: лице, вашия дом, автомобил, регистрационен номер или друг обект. В случай че на изображението се виждат няколко автомобила, хора или други обекти, ще бъдете помолени да дадете повече подробности за това какво точно искате да замъглите.

Преди да изпратите сигнала, още веднъж се уверете, че сте постигнали точно това, което искате. Google предупреждава, че след като веднъж замъглите изображение в Street View, то остава така за постоянно.

За да завършите процеса на замъгляване на дома си в Google Maps, трябва да въведете вашия имейл адрес и да изпратите заявката. След това ще получите имейл от Google, който ще ви информира, че сигналът ви е приет и ще бъде разгледан.

Възможно е да получите още имейли от компанията, в които да бъде поискана повече информация относно искането ви. Google не уточнява колко време ще отнеме обработката на сигнала, така че е препоръчително да следите за последващи имейли. След като заявката ви бъде одобрена или отхвърлена, Google ще се свърже с вас, за да ви информира за резултата.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !