Как да използвате новите AI възможности на Google Lens

Мария Иванова Последна промяна на 21 януари 2024 в 20:39 1303 0

Google Lens

Снимка Google

Как да използвате новите AI възможности на Google Lens

През изминалата седмица Google обнови функцията си Lens, добавяйки ѝ нови възможности, задвижвани от изкуствен интелект (AI). Тази нова актуализация подобрява т.нар. мултимодално търсене на инструмента, позволяващо на потребителите да комбинират изображения и текст в едно търсене.

Мултимодалното търсене беше представено за първи път през 2022 г. и оттогава е станало ключова функция за Lens. То позволява на потребителите да търсят конкретни обекти или сцени, като комбинират изображения и текст. Например можете да търсите снимка на конкретен автомобил и да добавите “червен”, за да конкретизирате цвета, в който искате да го откриете.

С новите AI инструменти на Google потребителите вече могат да направят снимка на ястие в ресторант и да помолят Lens да им каже как се приготвя. Те могат също да снимат сграда и да попитат за нейната история и значение. Така инструментът на Google вече може да се използва за обучение, хранене, пазаруване и други.

Ето и как да изпробвате новите възможности на Lens, които Google пусна в действие миналата седмица:

  1. Стартирайте приложението на Google в Android или iOS, след което изберете иконата Lens в лентата за търсене.
  2. Можете да използвате бутона Search with your camera, за да направите снимка в самия Lens или да качите вместо това изображение от телефона си.
  3. И в двата случая, след като Lens анализира снимката ви, можете да докоснете "Добавяне към търсенето" и да включите въпроси.

AI-задвижваните обзори на резултатите от мултимодалното търсене са достъпни на английски език за всички в САЩ. Потребителите извън страната, които са се записали за Search Generative Experience (SGE), също могат да получат достъп до тях в приложението на Google.

Припомняме, че на събитието Unpacked на Samsung, проведено през изминалата седмица, бяха представени нови функции за търсене, които ще бъдат включени в следващата линия смартфони Galaxy S24 по-късно този месец. От 3 февруари те ще бъдат достъпни и за няколко други Android устройства, включително Pixel 8 и Pixel 8 Pro.

Първата функция, наречена “Circle to Search” (Кръг за търсене), позволява на потребителите да докосват, подчертават или драскат върху снимки, видеоклипове или текст, за да научат повече за това, което виждат. Например, ако потребител вижда забележителност в задната част на снимка в социалната мрежа, той може да използва “Circle to Search”, за да научи повече за нея.

Освен това, скоро потребителите ще могат да насочват камерата на мобилния си телефон (или да качат снимка или скрийншот) и да задават въпрос чрез приложението на Google. Например, ако човек попадне на непозната настолна игра, може да попита Lens как се играе тя и да получи подробни инструкции.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !