Заради силната засуха TSMC купува над 100 танкера с вода

Offnews Последна промяна на 20 март 2021 в 10:05 7839 0

TSMC signs deal for over 100 water tankers

Още преди един месец се появи информация, че Тайван се е сблъскал с най-силната засуха за последните 56 години. Тъй като производството на чипове изисква голямо количество вода, тази ситуация оказва твърде негативно влияние върху работата на компанията TSMC.

Властите на Тайван наскоро заявиха, че с наличните в държавата запаси от вода могат да поддържат своите производители на чипове до месец май тази година. Прогнозите на синоптиците са, че ужасната засуха ще продължи и ситуацията може допълнително да се усложни. Ето защо, за да застрахова своето производство, компанията TSMC подписа договор за доставката на над 100 танкера с вода. Сумата на тази сделка е около 30 милиона щ. долара.

Именно това е начинът, по който тайванската компания възнамерява да се пребори с ограничените количества вода в провинция Синчу. Очаква се през следващите месеци недостигът на вода да се задълбочи, а това със сигурност ще доведе до увеличаване на цената на водата, както и на нейната доставка.

Статистиките от 2019 година показват, че Тайван изразходва средно по 156 хиляди тона вода ежедневно. Но оттогава до днес тези количества са нараснали.

Към днешен ден TSMC един от малкото производители в света, който може да произвежда чипове чрез 5 нанометров технологичен процес.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !