Xiaomi е уверена, че през следващите 3 години ще стане лидер на световния пазар за смартфони

Offnews Последна промяна на 29 декември 2021 в 17:33 552 0

Xiaomi

По време на своята голяма презентация Xiaomi представи своите нови флагмански смартфони, фирмената среда MIUI 13 и нов смарт часовник. В края на презентацията думата взе основателят и генерален директор на Xiaomi Лей Джун (Lei Jun), който сподели бъдещите планове на компанията.

Генералният директор на Xiaomi заяви, че към 2024 година компанията възнамерява да оглави световния пазар за смартфони, което означава, че тогава Xiaomi ще започне да продава най-много мобилни телефони в сравнение с другите производители. За тази цел трябва да се направи и работи много, понеже ще се наложи да се изпреварят сериозните конкуренти в лицето на Apple и Samsung.

Apple наистина е голям играч на този пазар, но Xiaomi вече на няколко пъти успя да изпревари в тази надпревара корпорацията от Купертино. Но Samsung е нещо съвсем различно и е един несъкрушим лидер през последните няколко години, което означава, че той трудно ще бъде надминат.

Въпреки това Xiaomi е настроена съвсем сериозно и нейният мениджънт неведнъж обявява подобни амбициозни планове. Според ръководителя на китайската компания, за постигането на тези цели в началото Xiaomi трябва да се фокусира върху увеличаването на своите продажби на вътрешния китайски пазар. И тъй като 70% от продажбите на смартфони в Китай се осъществява чрез обикновени офлайн магазини, Xiaomi възнамерява да увеличи броя на тези търговски обекти до 30 хиляди през следващите три години.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !