WoodMac: "Към 2030 година слънчевата енергетика на САЩ ще нарасне до 419 гигавата"

Offnews Последна промяна на 22 март 2021 в 10:59 5709 0

EGEB: US solar sets records in 2020, predicted to quadruple by 2030

Според подробния отчет на WoodMac и Асоциацията за слънчева енергетика (SEIA), през следващите десет години американските компании ще увеличат производството на електрическа енергия с помощта на слънчеви панели с над повече от четири пъти - от сегашните 97,7 гигавата до 419 гигават към 2030 година. Според аналитиците на Wood Mackenzie, в края на това десетилетие във всеки осми дом на САЩ ще постъпва енергия от слънчеви панели.

Новият документ на аналитичната компания WoodMac е първата дългосрочна прогноза относно възобновяемата енергетика на САЩ, която се състои от няколко серии отчети с общото име US Solar Market Insight. Досега аналитиците не бяха готови да прогнозират развитието на слънчевите електроцентрали понеже стратегиите на различните щати се различаваха твърде много.

Това е и причината САЩ дълго време да не се реши да предприеме законодателни мерки за поддръжката на чиста възобновяема енергия. Но сега всичко се промени - въпреки трудностите, възникнали с появата на пандемията, през второто тримесечие на миналата година слънчевите проекти показаха уверен ръст. А американското правителство одобри нов инвестиционен данъчен кредит за компаниите, които произвеждат и използват възобновяеми източници на енергия.

Към днешна дата в САЩ се генерират 97,7 гигавата само от слънчеви панели, като тази мощност е достатъчна за осигуряване на електрическото захранване на 17,7 милиона американски домакинства.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !