Wedbush: Tesla може да завземе половината от глобалния пазар за електромобили

Offnews Последна промяна на 24 ноември 2021 в 17:58 1686 0

Tesla1

Инвестиционната компания Wedbush, която е една от десетте водещи аналитични агенции в света, прогнозира че през следващите няколко години автомобилната компания на Илън Мъск е в състояние да завземе половината глобален пазар за продажби на електромобили. Ако тази прогноза се окаже вярна, то Tesla ще контролира около 2,5 трилиона щ. долара от този пазар, общата стойност на който сега се оценява на 5 трилиона щ. долара.

Wedbush са на мнение, че Tesla ще постигне много по-голям успех в сравнение с другите конкуренти, също произвеждащи електрически автомобили. Ръстът на продажбите ще бъде осигурен предимно чрез производството на китайската гигафабрика на Tesla, която още през следващата година ще осигури до 40% от продажбите на електромобилите. При това актуалните към днешен ден проблеми с недостига на чипове за електрическите автомобили ще окаже около 15-процентно влияние върху производството. Поради възникналия дефицит ще пострадат най-популярните модели Tesla Model 3 и Model Y.

Интересно е тълкуването на аналитиците на Wedbush относно решението на Илън Мъск да продаде част от акциите на Tesla, което той взе след като се допита до своите почитатели в Twitter. Според водещия аналитик на Wedbush, допитването на Илън Мъск до своите Twitter почитатели съвсем не е поредната шеговита постъпка на ексцентричния предприемач, а тънка бизнес-стратегия. Аналитикът е на мнение, че решението на Мъск да представи продажбата на част от акциите си като резултат от обществения натиск с цел за плащането на лични данъци, е спасило акциите на Tesla от спад в размер на цели 15%.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !