Walmart вече предлага експресни доставки с помощта на дронове

Offnews Последна промяна на 29 май 2022 в 18:27 1593 0

4c2fe6e0-db7f-11ec-bd9f-03a108977e0d

Американският търговски гигант Walmart разширява партньорството си с разработчика на дронове DroneUp. Партньорите започват да предлагат съвместна услуга за експресна доставка с помощта на дронове в шест американски щата: Аризона, Арканзас, Флорида, Тексас, Юта и Вирджиния. Дроновете ще доставят хранителни продукти и стоки от първа необходимост от веригите супермаркети Walmart на клиентите, достигайки до потенциална аудитория от 4 милиона домакинства. Целта на компанията е да осигури годишната доставка на 1 милион пратки по въздуха.

Ритейлърът официално обяви стартирането на новата експресна доставка след поредица от пилотни проекти, проведени съвместно с DroneUp. През последните две години дроновете на стартъпа помогнаха на Walmart да достави комплекти за тестване на COVID-19 и хранителни стоки до тестови зони, като в същото време младата компания работеше върху своята платформа за управление на цяла флотилия от куриерски дронове.  Walmart явно е останал доволен от резултатите на съвместната работа и сега реши да започне да предлага тези услуги за доставка в шест американски щата наведнъж. В момента това е най-голямата платформа за доставки с помощта на дронове на територията на Съединените щати.

Дроновете на DroneUp ще вършат същата работа като куриерите на Walmart с велосипеди и автомобили . Клиентите ще могат да избират и плащат продуктите чрез мобилно приложение, след което служителите на магазина ще напълнят товарния сектор на дрона и ще го изпратят до посочения от купувача адрес. Операторите ще наблюдават летателните апарати, а специално създадените алгоритми с елементи на изкуствен интелект ще поемат контрола на полета и планирането на маршрута. Услугата ще работи през деня - от 8:00 до 20:00 часа - и ще изисква допълнителна такса в размер на 3,99. Очаквано време за доставка - в рамките на 30 минути.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !