Взимал ли е Илон Мъск наркотици

The Wall Street Journal твърди, че милиардерът употребява наркотици, което той отрече веднага след това

Стефан Николов Последна промяна на 09 януари 2024 в 14:49 1061 0

Elon Musk

Снимка Unreal/Pixexid

Взимал ли е Илон Мъск наркотици

Илон Мъск и неговите поддръжници предлагат различни обяснения за неговите контрастни възгледи, необичайни изказвания и провокативни закачки. Според тях това е израз на творческата му природа, синдрома на Аспергер, последиците от стреса и липсата на сън.

Само че според The Wall Street Journal през последните години сред някои ръководители и членове на управителните съвети на неговите компаниите, както и сред други близки до милиардера хора, са започнали да се появяват опасения, че върху поведението му влияе и употребата на наркотици. Някои ръководители и членове на управителни съвети се опасяват, че употребата на наркотици от страна на милиардера, включително LSD, кокаин, екстази, гъби и кетамин, може да навреди на неговите компании. Известно е, че в младостта си Мъск по време на някои от големите частни партита наистина е вземал от тези наркотични вещества, но изданието директно заявява, че Мъск, който сега е на 52 години, изглежда продължава да ги употребява, а това тревожи някои хора от бордовете на директорите на неговите компании.

Някои хора от мениджърския състав на компаниите на Мъск заявиха, че се притесняват, че употребата на наркотици от главния изпълнителен директор на SpaceX може да има големи последици не само за здравето му, но и за шестте компании и милиардите активи, които той контролира.

Forbes публикува отговора на Мъск, който официално заяви, че в продължение на няколко години е бил подлаган на случайни медицински тестове, като нито един от тях не е показал и най-малка следа от наркотици или алкохол в неговия организъм.

Милиардерът заяви, че от 2018 г. се подлага на случайни тестове за наркотици, след като в едно предаване пушеше марихуана, докато записваше подкаст с Джо Роган. Милиардерът твърди, че в подкаста „си е дръпнал само веднъж от марихуаната„, и след това е казал на биографа си Уолтър Айзъксън, че изобщо не обича да употребява наркотици.

Според Мъск той се е съгласил да се подложи на произволни тестове за наркотици в рамките на три години след участието си в подкаста – и заяви, че „оттогава до днес в организма му не е открита дори следа от наркотици или алкохол“.

Мъск каза още, че се е съгласил на произволни, а не на редовни медицински тестове за наркотици в рамките на три години след участието си в подкаста – и допълни, че „оттогава до днес в организма му не е открита дори следа от наркотици или алкохол“. Счита се, че случайните тестове за наркотици са по-ефективни, понеже проверяваният няма как да знае кога ще бъде изследван и няма как предварително да се подготви.

От своя страна адвокатът на Илон Мъск Алекс Спиро заяви пред медиите, че милиардерът „никога не е отказвал и не е провалил нито един тест“, и допълни, че статията на Уолстрийт джърнъл съдържа невярна информация. Изглежда че най-богатият човек в света ще бъде замесен в някакъв нов скандал.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !