Всички по-големи облачни провайдъри спряха да предоставят своите услуги на Русия

Offnews Последна промяна на 13 март 2022 в 16:35 378 0

will-big-tech-cloud-companies-cut-off-russia

След като стана ясно, че след поредна още една седмица военните действия в Украйна няма да спрат, всички основни американски доставчици на облачни услуги се отказаха да правят бизнес с Русия.

Amazon Web Services , Microsoft Azure , Google Cloud , Dell , HPE , IBM Cloud , Oracle и VMware, както и всички други компании със собствени електронни облаци или прекратиха продажбите на своите услуги на новите си клиенти от Русия, или спряха обслужването на досега съществуващите.

На практика Русия се превръща в търговски изгнаник“, каза икономистът Мери Лавли, старши научен сътрудник в Института за международна икономика Питърсън във Вашингтон. „На практика никоя компания, нито една мултинационална компания не иска да бъде от грешната страна на санкциите на САЩ и Запада".

Amazon Web Services:

"За разлика от другите доставчици на технологии в САЩ, AWS няма центрове за данни, инфраструктура или офиси в Русия и ние имаме дългогодишна политика да не правим бизнес с руското правителство. Ние също така спряхме да регистрираме нови потребители на AWS в Русия и Беларус".

Azure

"Ние спираме всички нови продажби на продукти и услуги на Microsoft в Русия. В допълнение, ние координираме и работим в тясно сътрудничество с правителствата на САЩ, Европейския съюз и Обединеното кралство и прекратяваме редица аспекти на нашия бизнес в Русия".

В подобен стил са и съобщенията на Google Cloud, HPE GreenLake, IBM Cloud, Oracle, VMware, Dell, SAP и Salesforce.

 

 

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !