Вече можете да изпращате пари по PayPal до потребители в Украйна

Offnews Последна промяна на 18 март 2022 в 10:19 675 0

paypal

Платформата за плащане PayPal вече позволява плащания към и от Украйна без такси за потребителите в страната. Преди това украинските клиенти на системата можеха да я използват само за изпращане на пари извън страната.

Новата опция за плащане вероятно ще улесни живота на украинците, получаващи финансова подкрепа от семейството и близките, които живеят в чужбина. Те също ще могат да изпращат средства директно към банковата си сметка, като свържат дебитната или кредитната си карта Visa или Mastercard.

Припомняме, че по-рано този месец PayPal напусна Русия заради инвазията ѝ в Украйна. За да окаже своята подкрепа, компанията се отказва от собствените си такси за изпращане и получаване на средства в Украйна до 30 юни.

Всяка платформа за плащане, включително WesterUnion, MoneyGram, Remitly, начислява такса или комисионна за международни транзакции, а обменните курсове често могат да бъдат неблагоприятни. Надяваме се, че този временен гратисен период на PayPal ще улесни хората, които искат да изпратят пари на близки в Украйна.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !