В Калифорния започна строежът на сгради от предварително разпечатани модули

Offnews Последна промяна на 16 март 2021 в 15:51 5785 0

Mighty Buildings

Компанията Mighty Buildings започна да изгражда жилищни сгради от предварително напечатани на 3D принтери модули. За строежа на тези сгради са предвидени два хектара земя в курортния град Ранчо Мираж в щата Калифорния. Първоначално това ще бъдат 15 сгради, плоските покриви на които са покрити със слънчеви панели. Използването на предварително напечатани модули дава възможност за изграждането на разнообразни конфигурации на сградите.

Един от вариантите предвижда дом с три спални, две бани с вана и басейн в двора. По желание слънчевите батерии могат да бъдат допълнени с домашните акумулаторни хранилища Tesla Powerwall и със зарядни устройства за електромобили. Предлагат се и конфигурации с допълнителна сграда на територията на имота, която има още две спални и една баня.

За разлика от другите подобни 3d проекти, компанията Mighty Buildings не разпечатва сградите на място, а само техните модули в своята фабрика в Оукланд. Това се оказа изключително удачно, понеже панелите със стоманени рами и специални изолационни материали много добре защитават от шум, влага и огън и заменят 8 слоя стандартни и нестандартни строителни материали. По този начин с цели 99% се намаляват отпадъците от производството. Сглобяването на отделните модули силно икономисва и времето на работниците - с над 95%.

https://youtu.be/sJ29nTOKFdk

Вече започнаха продажбите на новите жилищни сгради. Базовият модел на Mighty Buildings струва 595 хиляди щ. долара, докато две жилищни сгради в един и същи имот се предлагат за минимум 950 хиляди щ. долара.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !