Twitter придобива Sphere

Offnews Последна промяна на 25 октомври 2021 в 12:13 348 0

Twitter

Twitter има нова придобивка. Става дума за приложението за групов чат Sphere. Негови съоснователи са чешкият академик Томас Халгас и британския предприемач Ник Далоисио.

Приложението беше пуснато през 2016 г. като отличителната му черта е автоматичното премахване на старо съдържание. Там се залага повече на анкети, известия и събития.

Като последствие от придобиването, приложението Sphere ще спре да функционира. Екипът от 20 служители ще се влее в Twitter.

https://twitter.com/nickcald/status/1450854464835842051

Вицепрезидентът по инженеринг в Twitter, Ник Колдуел, съобщи за сделката в социалната мрежа. Засега обаче няма допълнителни подробности, включително за финансовите условия.

Междувременно припомняме, че в началото на месец Twitter обяви, че продава мобилната рекламна платформа MoPub на гейминг и софтуерната маркетинг компания AppLovin. Сделката се очаква да е на стойност 1.05 милиарда долара в брой.

MoPub не е създадена от Twitter, а беше придобита от компанията през 2013 г. за 350 милиона долара. По данни на TechCrunch, през миналата година, MoPub е донесла 188 милиона долара приходи за Twitter.

Главният изпълнителен директор на Twitter, Джак Дорси заяви, че сделката ще ускори възможноста на компанията да инвестира в основните си продукти. Финансовият директор на Twitter, Нед Сегал допълва, че компанията вижда възможност да разшири фокуса върху собствените си продукти.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !