Twitter обмисля продажбата на потребителски имена на търг, за да увеличи печалбата си

Мария Иванова Последна промяна на 13 януари 2023 в 12:38 1332 0

Twitter

Снимка Freepik

Twitter обмисля продажбата на потребителски имена на търг, за да увеличи печалбата си

Главният изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск обмисля монетизирането на някои популярни потребителски имена. За това информира доклад на The New York Times, в който се посочва, че в момента 1.5 млрд. акаунта в платформата не се използват.

Според доклада милиардерът още през декември е обявил намеренията си за премахване на неактивните профили. Сред тях обаче е имало и такива, съдържащи ценни фрази и популярни потребителски имена.

С решението за тяхната продажба на търг в интернет милиардерът търси нови начини за генериране на приходи, които да компенсират оттеглянето на някои рекламодатели, след като той пое управлението на Twitter през миналия октомври.

Все още не е ясно дали идеята ще се осъществи. И ако се случи, дали тя ще засегне всички потребителски имена или само някои от тях.

В търсене на нови приходи

Откакто Илон Мъск купи Twitter за 44 млрд. долара, той се опитва да намери нови начини за печелене на пари на фона на спадащите приходи от реклами. За целта през последните няколко месеца в платформата се случиха редица промени.

През ноември новият ѝ собственик обяви платения абонаментен план на цена от 8 долара. В същото време Мъск предприе редица ходове за намаляване на разходите на компанията, сред които съкращения на служители и спиране на плащанията към някои доставчици.

На черния пазар

До момента политиката на Twitter не позволяваше купуването и продажбата на потребителски имена. Въпреки официалните правила обаче, потребителите се снабдяват с желаните от тях потребителски имена на черния пазар от години.

Тази практика привлича вниманието дори на хакерите, които се опитват да придобият и продадат популярни в Twitter акаунти. През 2020 г. тийнейджър беше арестуван, след като хакна социалната мрежа и компрометира акаунтите на много публични личности, включително Мъск, бившия президент Барак Обама, Бил Гейтс и др.

На търг

Twitter не е първата социална мрежа, която ще позволи на потребителите си да наддават за потребителски имена. През октомври 2022 г. Telegram пусна на търг някои неизползвани имена, като цената им бе обявена в криптовалути.
Предстои да видим дали евентуалният търг на потребителски имена в Twitter ще се осъществи. Както и дали той ще донесе финансов успех за компанията.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !