Toyota: водородните и хибридните автомобили ще бъдат актуални още 30 години

Offnews Последна промяна на 17 юни 2021 в 16:44 4734 0

Toyota

Най-голямата японска автомобилна корпорация продължава да се съмнява, че електромобилите са единственото бъдеще за екологично чистия транспорт. Години наред Toyota инвестира във водородни горивни клетки и хибридни автомобили, като през цялото време критикуваше акумулаторните блокове и настояваше, че единствено водородът е вярната стратегия.

Президентът на Toyota Акио Тойода многократно критикува електрическия транспорт, като всеки път заявява, че преимуществата на електромобилите са преувеличени и те съвсем не са толкова екологично чисти, както заявяват техните производители. Той многократно подчертава, че съвременният бизнес модел на автомобилната индустрия ще рухне, ако правителствата продължават да настояват за пълна забрана на бензиновите автомобили.

Въпреки че Toyota подготвят два свои модела електромобили за американския пазар, японската компания се фокусира предимно върху хибридния автомобилен транспорт. Toyota е на мнение, че хибридните бензиново електрически автомобили намаляват вредните емисии също колкото и електромобилите.

Сега компанията твърди, че сегашните хибридни автомобили ще останат актуални минимум през следващите 30 години. Генералният директор на Toyota Сигеки Тераси заяви пред инвеститорите на компанията, че до 2050 година включително конкуренцията между различните типове задвижване на електромобилите, включително водородното и хибридното ще бъде изключително оспорвана, а в тази ситуация Toyota е в най-изгодна позиция.

Японската компания подчертава, че електромобилите не са толкова екологично чисти, понеже производството на батериите за техните акумулаторни блокове е твърде вредно за околната среда.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !