“Ти Би Ай Инфо” става Sirma InsurTech, в отговор на стратегическите цели на групата за активно развитие на застрахователния сектор

“Сирма Груп Холдинг” преди месеци придоби 55% от капитала на дружеството

OFFNews.bg Последна промяна на 05 октомври 2022 в 19:45 408 0

Sirma Insurtech

Снимка Sirma

Sirma Insurtech

Българската ИТ консултантска компания “Ти Би Ай Инфо” ще бъде преименувана на Sirma InsurTech. Това съобщава “Сирма Груп Холдинг”, която преди месеци придоби 55% от капитала на дружеството, в отговор на нарастващия интерес към проекти за дигитализация на застрахователния бизнес в световен мащаб. Сделката е в резултат от обновената бизнес стратегия на компанията от юли 2022 г., посветена на развитието на едни от най-перспективните индустрии като финансовата, здравеопазването, търговията на дребно, логистиката, хотелиерството и др.

Sirma InsurTech/Сирма Иншур Тех АД, ще добави към портфолиото на групата бизнес и технологични консултантски услуги, насочени към застрахователния бизнес и ще предлага водещите продукти Sirma Broker и Sirma InSuite. Те са добре познати и са оценявани като едни от най-добрите технологични решения не само на българския застрахователен пазар, а и в цяла Централна и Източна Европа.

“Технологичните решения, които предлагаме, позволяват на застрахователните компании в значителна степен на оптимизират своите операции и успешно да дигитализират бизнеса си. Нашият нов член на групата има над 20-годишен успешен опит и много постижения във внедряването и поддържането на гъвкави и ефективни решения за застрахователния сектор. Те са базирани на водещи технологии и софтуери от клас ERP и CRM.” , сподели Цветан Алексиев, Изпълнителен Директор на Сирма Груп Холдинг АД.

Сред основните дейности на новото дружество са разработването и поддръжката на софтуерни решения за управление на бизнеса, облачни системи и интегрирани мобилни приложения. “Sirma InsurTech е единствен сертифициран представител за България на Creatio - глобална технологична компания за low-code/no-code CRM системи и управление на бизнес процеси. Eксклузивен представител за страната на SurveySparrow – платформа за проучвания, автоматизация на процеси, бизнес разузнаване и управление на отзиви и репутация. Екипът на компанията седи и зад разработката на първото легитимно електронно трудово досие sHRedy, което дигитализира всички процеси в HR сферата”., добави Юлиян Маслянков, Изпълнителен Директор на Sirma InsurTech.

Основната цел на сливането е да осигури синергия на работните процеси и интегриране на “Ти Би Ай Инфо” в структурата на “Сирма Груп Холдинг”. Обединявайки усилията си, двете компании ще се възползват от споделени дейности като разработка на софтуер и внедряване на авангардни технологични решения за застрахователите и ще оптимизират своите административни, търговски, човешки ресурси и вътрешни операции.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !