Tesla започна производството на нова версия на електромобила Model Y

Offnews Последна промяна на 13 април 2022 в 16:08 677 0

Tesla-Model-Y-made-in-texas

По време на откриването на своята нова гигафабрика в щата Тексас Tesla официално представи първия електромобил Model Y сглобен в четвъртата гигантска фабрика на автомобилната компания на Илън Мъск. Тогава не бяха съобщение техническите параметри на новия електрически автомобил, но сега популярното издание Electrek публикува тези данни.

Според тази информация пълното име на новия електромобил е Model Y Standard Range и засега той е достъпен само за специалистите на компанията и първите 20 от тях вече са получили своите електрически автомобили. Всички останали ще могат да си купят новия модел от началото на следващата седмица.

Усъвършенстваният електромобил използва акумулаторни блокове, в които са поставени новите батерии 4680, които са много по-големи от предишните и осигуряват по-голяма плътност на енергията. В резултат от това Model Y Standard Range се ускорява от 0 до 100 км/ч за 5 секунди, което е малко по-малко в сравнение с модела Long Range (4,8 секунди). С едно зареждане на акумулаторния блок електромобилът може да измине 450 км.

Цената на Model Y Standard Range възлиза на 59 999 щ. долара. Това е с 3000 щ. долара по-малко в сравнение с Model Y Long Range, който с едно зареждане на акумулаторния блок може да измине 530 км.

Новата гигафабрика в Остин, Тексас е с производствена мощност 500 хиляди електромобила Model Y с различни конфигурации. Именно там ще се произвеждат и дългоочаквания електрически пикап Cybertruck, електрическият товарен автомобил Tesla Semi и спортния Roadster.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !