Tesla започна да инсталира сателитните чинии за Starlink върху зарядните станции Supercharger

Offnews Последна промяна на 15 ноември 2021 в 14:58 574 0

lake-city-supercharger-starlink-scaled

Tesla започна да инсталира антените за глобалния интернет Starlink на зарядните станции Supercharger за достъп на притежателите на електромобили до сателитния интернет на SpaceX по време на тяхното зареждане. По принцип мощните зарядни станции Supercharger бързо зареждат електромобилите на Tesla, но статистиките показват, че притежателите на електрически автомобили чакат средно в продължение на около 30 минути.

Обикновено това време се използва за похапване, но автомобилната компания на Илън Мъск предлага и редица автомобилни приложения за развлечение, включително Netflix, YouTube, Twitch и други стрийм приложения, както и Tesla Arcade с най-различни игри. Потребителите с месечния абонамент Premium Connectivity от 10 щ. долара могат да използват тези функции чрез мобилната връзка Tesla LTE. Сега вече всички могат да използват сателитния интернет Starlink, за да могат по-пълноценно да се възползват от тази функционалност.

Миналата седмица SpaceX изведе в орбита нови Starlink сателити, като техният брой вече превиши хиляда. Към днешен ден сателитният интернет на SpaceX вече има над 100 хиляди потребители. Едновременно с това Tesla обяви, че веригата зарядни станции Supercharger вече разполага с над 30 терминала за зареждане на електромобили, които се намират в около 3100 зарядни станции. През следващата година Tesla възнамерява да удвои броя на зарядните станции от тази верига, като едновременно с това осигурява начин на всички други марки електромобили да могат да зареждат акумулаторните си блокове в станциите Supercharger.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !