Tesla ще инвестира 10 милиарда щатски долара в гигафабриката в Тексас и ще разкрие 20 хиляди работни места

Offnews Последна промяна на 17 декември 2021 в 16:47 221 0

Tesla-Gigafactory-Texas-dec-2021

Генералният директор на Tesla Илън Мъск съобщи в своя Twitter акаунт, че неговата автомобилна компания ще инвестира в сега строящата се гигафабрика в Тексас, известна като Giga Texas, още 10 милиарда щ. долара и едновременно с това ще разкрие 20 хиляди нови работни места. Ако се вземе предвид цялата инфраструктура, в тази наистина гигантска фабрика ще работят общо около 100 хиляди души. Tesla вече изразходва около 1 милиард щ. долара за строителството на сградата и на поточните линии. Сглобяването на първите електромобили в Giga Texas трябва да започне още в началото на следващата година.

За започване строителството на гигантската фабрика на Tesla в Тексас Илън Мъск съобщи през лятото на миналата година. Там ще се сглобяват електрическите пикапи Cybertruck, електромобилите Model 3 и Model Y, електрическите товарни автомобили Semi и човекоподобните роботи Tesla Bot.

https://youtu.be/LrPp8BNcs8A

Към днешен ден търсенето на електромобилите на Tesla е огромно и автомобилната компания на Илън Мъск моментално продава всичко което успее да произведе. За някои модели електрически автомобили вече се налага да се чака цяла година. Именно за да удовлетвори това търсене Tesla започна изграждането на Giga Texas. Тази гигантска фабрика трябва двойно да увеличи броя на произвежданите в САЩ електромобили.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !