Тесла се подготвя за ново раздробяване на акциите

Offnews Последна промяна на 29 март 2022 в 15:50 790 0

Tesla (TSLA) announces another stock split; shareholders to vote later this year

В края на месец август миналата година Tesla проведе първото раздробяване на своите акции в съотношение 5:1 и оттогава техният курс нарасна с цели четири пъти. Според борда на директорите новият сплит ще даде възможност за изплащане на повече дивиденти, като едновременно с това ценните книжа на автомобилната компания на Илън Мъск ще станат по-достъпни за обикновените инвеститори.

Някои финансови анализатори обръщат внимание, че този сплит може да се окаже ненужен, понеже има платформи от рода на Robinhood с генерален директор Влад Тенев, които дават възможност за закупуване на дробни части на акциите на различните компании. Поради тази причина бордът на директорите поставя на гласуване предстоящото раздробяване на акциите на компанията, което ще се състои по време на съвместна среща с акционерите най-вероятно през месец юни тази година.

На фона на тази новина курсът на акциите на Tesla нарасна с 8% наведнъж и по този начин пазарната капитализация на автомобилната компания нарасна със 100 милиарда щ. долара.

През месец декември миналата година акциите на Tesla бяха включени в борсовия индекс S&P 500, а тяхното ново раздробяване, според мнението на някои финансови експерти от Уолстрийт, ще даде възможност на TSLA акциите да бъдат включени и в индекса Dow Jones Industrial Average, при които е важна именно средната цена на една акция.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !