Tesla разширява гигафабрика Берлин с още 100 хектара

Offnews Последна промяна на 27 май 2022 в 13:58 1294 0

Tesla-Gigafactory-Berlin-Hero

Илън Мъск многократно публично се е оплаквал от огромната бюрокрация на Германия. След като първата гигантска фабрика на Tesla на територията на страната вместо през месец юли 2021-ва година, тя започна да работя чак през пролетта на 2022-ра именно заради многобройните административни бариери. Но това съвсем не пречи на автомобилната компания на Илън Мъск да планира разширяване на своята гигафабрика. По-конкретно, плановете са нейната площ да бъде увеличена с минимум 30%.

Германското издание RBB24 съобщи, че местните власти са започнали разглеждането на заявката на Tesla за използване на съседния до първата гигафабрика поземлен участък с площ около 100 хектара.

Към днешен ден огромната фабрика в околностите на Берлин заема площ около 300 хектара, но по принцип автомобилната компания на Илън Мъск още от началото си бе поставила за цел не само да започне производството на батерии тип 4680 за акумулаторните блокове на автомобилите, но и да започне да сглобява по един милион електромобила годишно.

Разглеждането на подадената заявка ще започне в началото на следващата седмица, като всички необходими формалности се очаква да бъдат решени и готови след около една година. Но като се има предвид голямата активност на местните защитници на природата и околната среда, процесът може да отнеме повече време.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !