Tesla предлага автомобилни застраховки според данните от телеметрията с икономия до 40%

Offnews Последна промяна на 15 октомври 2021 в 15:19 183 0

Tesla officially launches its insurance using ‘real-time driving behavior,’ starting in Texas

Автомобилната компания на Илън Мъск отдавна предлага застраховки за електромобилите на Tesla в Калифорния, но никога досега за определянето на риска не бяха използвани данните от телеметрията, които в реално време показват начина на шофиране. Това е нова онлайн услуга, която може да се ползва от всички притежатели на електромобилите Model S, Model 3, Model X и Model Y регистрирани засега само в щата Тексас. С течение на времето услугата ще се разширява и подобрява.

Илън Мъск анонсира новия тип застраховане по време на среща с акционерите. Известното издание Electrek съобщи, че услугата е започнала да работи на 14 октомври тази година и сега всички притежатели на електромобили, живеещи в Тексас, могат да подадат молба в сайта на компанията, като предварително могат да видят колко ще им струва това застраховане.

"За разлика от другите застрахователни продукти, базирани на телеметрия в реално време, Tesla не изисква инсталирането на допълнително устройство в автомобила" - се казва в сайта на автомобилната компания. "Ние използваме някои от вградените в електромобилите функции за пресмятане на застрахователната премия въз основа на вашето действително шофиране".

Tesla допълва, че за пресмятането на застрахователната премия и на месечните вноски не се използват данни за възрастта и пола на водача дори и в случай на ПТП. За сметка на това се отчитат броя на на предупрежденията за челен сблъсък на всеки хиляда мили, броят на рязкото натискане на спирачките, броят на агресивно взетите завой с отнемане на предимство и други подобни.

Компанията пресметна, че с помощта на тази система средностатистическият водач на електромобил може да получи с от 20 до 40% по-евтина застраховка.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !