Tesla постави рекорд по продажби на електромобили в Китай

Offnews Последна промяна на 13 октомври 2021 в 15:29 2184 0

Tesla (TSLA) breaks record in China, resulting in massive delivery expectation beat

Когато Илън Мъск в началото на месец октомври съобщи за поредния тримесечен рекорд по продажби на Tesla стана ясно,че  успехът на компанията се дължи преди всичко на новата гигантска фабрика в Шанхай. Няколко дни по-късно, при среща с акционери, генералният директор на компанията потвърди, че китайският завод е изпреварил по брой произведени електромобили американската гигафабрика във Фримонт.

Сега асоциацията за пътнически автотранспорт на Китай (CPCA) публикува статистиката за продажбите на електромобилите на Tesla на територията на Китай. През месец септември тази година са били продадени 56 006 електрически автомобила. Това е нов рекорд за Tesla, който демонстрира по-високи резултати в сравнение с миналия месец. От тези 56 хиляди електромобила само 4 хиляди са били предназначени за износ - всичко останало е продадено в Китай.

През месец август производствените показатели на шанхайската фабрика на Tesla също бяха впечатляващи: 44 264 електромобила. През месец юли бяха произведени 32 968 бройки. Но по-голямата част от тази продукция бе експортирана зад граница,

Според регистрационните данни на CPCA, от всичките електромобили на Tesla произведени през третото тримесечие на тази година, 133 238 или 55% са били произведени в Китай.

Наскоро в новия завод на Tesla близо до Берлин започна производството на кросоувърите Model Y с купе, което се сглобява само от две излети части вместо да се използват 70 малки. По този начин съществено се намалява броя на компонентите, повишава се надеждността, опростява се поддръжката и се намалява себестойността. Едновременно с това производството на едно купе става за по-малко от 1 минута. Това означава, че с помощта на тази нова технология Tesla ще започне да произвежда още повече електромобили.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !