Tesla осигури безплатно зареждане на своите електромобили по време на празниците

Offnews Последна промяна на 22 декември 2021 в 09:00 173 0

Tesla Supercharger

Автомобилната компания на Илън Мъск обяви, че ще предлага безплатно зареждане на своите електромобили през празничните дни, но само когато няма час пик. По този начин Tesla намалява опашките на своите зарядни станции.

Празниците винаги са едно сериозно изпитание за веригите за зареждане Tesla Supercharger. След излизането на Model 3 притежателите на електромобили започнаха твърде дълго да чакат, за да заредят акумулаторните блокове в Supercharger. Оттогава Tesla непрекъснато експериментира с различни отстъпки, за да подтикне хората да зареждат когато няма голямо натоварване на зарядните станции.

 

Този подход помага много, но от време на време все пак пред терминалите на някои станции възникват дълги опашки, а времето за изчакване на зареждането става проблем. За тези празници Tesla реши да не намалява цените а директно да предложи безплатно зареждане в точно определени часове на денонощието.

Първоначално тази идея бе въведена в Калифорния, а сега Tesla разширява програмата до по-голям брой щати и зарядни станции. Компанията официално обяви, че зарядните станции Tesla Supercharger безплатно ще зареждат електромобилите до 10:00 сутринта и след 19:00 вечерта. Промоцията важи за 76 зарядни станции в няколко щата и е валидна от четвъртък 23 декември до неделя 26 декември тази година.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !