Тесла и в Европа ще предлага новите електромобили, които нямат нужда от радари

Offnews Последна промяна на 07 април 2022 в 18:21 703 0

Without-radar-Tesla-is-now-also-changing-the-automatic-system-1110x400

Електромобилите Tesla Model Y и Model 3 в Европа и Близкия изток ще се продават без радари. Това не е следствие от някаква криза, а се дължи на усъвършенстваните алгоритми с елементи на изкуствен интелект, за които са достатъчни единствено данните от камерите и използвания специализиран мощен хардуер за машинно обучение. Това е част от стратегията на Илън Мъск за унифициране на електрическите автомобили на Tesla.

Производството на електромобилите Model 3 и Model Y без радари започна през месец май 2021 година в САЩ. А сега в официалния сайт на автомобилната компания на Илън Мъск се появи информация, че от този месец и в Европа и в Близкия изток ще се продават новите усъвършенствани електромобили, които нямат нужда от радари и са оборудвани единствено с камери.

Компанията предупреждава, че започва да извършва фина настройка на своите електромобили за Европа, в резултат от което някои функции ще бъдат временно ограничени или неактивни. Това са по-рядкото престрояване и спазването на по-голяма дистанция. Функцията Autosteer също ще бъде ограничена до максимална скорост от 128 км/ч, като и при нея дистанцията е увеличена. Стандартните възможности постепенно ще бъдат добавяни с помощта на онлайн обновявания, които трябва да излязат до края на месеца.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !