Tesla анонсира гигабира, името на която прилича на гигафабрика, а бутилката е в стил Cybertruck

Offnews Последна промяна на 11 октомври 2021 в 18:02 170 0

Gigabeer

В края на миналата седмица Илън Мъск официално обяви че е готова е Берлинската гигафабрика на Tesla. Един от най-впечатляващите моменти по време на това събитие бе, когато генералният директор на компанията обяви, че сглобяването на купето на кросоувъра Model Y ще става само за 45 секунди. На следващия ден Tesla демонстрира своя нов акумулаторен блок с по-големите батерии с форм-фактор 4680.

В новопостроения германски завод Tesla ще произвежда своите кросоувъри Model Y с купе от двете излети части, между които е поставен самият акумулаторен блок. По този начин теглото на електромобила е намалено с 10%, а пробегът на електромобила се е увеличил с 14%. По-важният момент е, че значително се е опростил технологичния процес, понеже за сглобяването на едно и също купе при новата технология се използват 370 компонента по-малко.

https://youtu.be/gqlNcW5SySA

В края на тази голяма презентация бе анонсирана новата фирмена марка бира с характерното име Gigabeer и с бутилка в стил футуристичния електрически пикап Tesla Cybertruck. Марковата бира на Tesla ще се продава само в гигафабриката близо до Берлин. Автомобилната компания на Илън Мъск ще започне масовото производство на електромобили в Германия още през следващия месец и отпразнува това събитие с представянето на своята фирмена бира Gigabeer.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !