Цената на електромобила Toyota bZ4X с пробег 405 километра започва от 42 хиляди щатски долара

Offnews Последна промяна на 13 април 2022 в 17:04 717 0

Toyota bZ4X

Японската компания Toyota най-после съобщи цените на своя първи електрически джип Toyota bZ4X. Електрическият SUV трябва да бъде доставен на различните автомобилни дилъри още тази пролет.

Цената на базовата конфигурация bZ4X XLE с предно предаване и пробег 405 км възлиза на 42 хиляди щ. долара. Моделът с пакета Limited предлага разкошен интериор, както и подобрени седалки с отопление и охлаждане. В този случай цената на електромобила е в размер на 46,7 хиляди щ. долара. И двете модификации опционално могат да бъдат оборудвани със задвижванията FWD и X-MODE AWD.

Toyota допълва, времето за ускорение от 0 до 60 мили в час (96,6 км) sтава за 7,1 секунди при моделите с предно предаване и за 6,5 секунди при електромобилите със задвижване 4х4. Но пробегът на модела с 4х4 задвижване е по-малък - 367 км.

Електромобилите се продават syс специализиранo устройство за зареждане  мощност 6,6 киловата, като с негова помощ акумулаторния блок изцяло се зарежда за 9 часа при включване към мрежа тип  Level 2.

В купето на Toyota bZ4X има място за пет души, наличен е 12,3 инчов сензорен дисплей, поддържат се CarPlay и Android Auto. Поставени са няколко USB Type-A и Type-C порта, както и безжично зарядно за различните мобилни устройства. Предлага се и тригодишен тестов достъп до онлайн услугата Toyota Remote Connect.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !