SEC заподозря Илън Мъск в търговия с вътрешна информация

Offnews Последна промяна на 25 февруари 2022 в 14:13 706 0

0141

По всичко личи, че търканията на Илън Мъск с комисията по ценни книжа и борси на САЩ, скоро няма да се прекратят. Авторитетното издание Wall Street Journal съобщи, че регулаторният орган е започнала разследване за възможно нарушение от страна на генералния директор на Tesla и на неговия брат на правилата за търговия с вътрешна информация.

SEC подозира, че Илън Мъск е казал на брат си Кимбъл, че възнамерява да се допита до мненията на своите последователи в Twitter, дали да продава акции на Tesla или не. Комисията по ценни книжа и борси на САЩ счита за подозрително, че Кимбъл е продал 88500 акции само за един ден, точно преди туита на Мъск от 6 ноември 2021 година. Ако това се окаже истина, Мъск е нарушил правилото за разпространяване на конфиденциална информация.

Кимбъл Мъск преди това редовно е продавал своите акции на Tesla на еднакви интервали от време. Само че голямата продажба на акции, осъществена на 5 ноември, не е била планирана и е извън този график.

Логиката на SEC е следната: въпросният туит е довел до спад в акциите на Tesla, а братът на Мъск е продал част от своите акции много изгодно, точно преди техният курс да падне, понеже се е възползвал от фирмена вътрешна информация.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !