Schwarz IT откри у нас своята първа IT фирма извън Германия

Offnews Последна промяна на 07 декември 2020 в 22:38 7828 0

Schwarz_IT_Bulgaria_Michail_Petrov_CEO

Германската Schwarz IT откри у нас новия си технологичен център Schwarz IT България. Той обслужва и предоставя IT решения на четирите подразделения на водещата световна ритейл група Schwarz – компанията за рециклиране Pre Zero, за производство Schwarz Produktion и познатите и в България конкурентни търговски вериги Lidl и Kaufland.

Дружеството е първият голям технологичен хъб на световната ритейл група Schwarz, открит като част от глобална стратегия за обособяване на IT центрове в ключови точки по света. Основният фактор за избирането на България като локация за създаването му са отлично подготвените кадри в сектора.

„Горди сме, че група Schwarz избра пилотният IT хъб извън Германия да се реализира именно в България. Това е голяма атестация за страната ни като IT дестинация“ - заяви Михаил Петров, главен изпълнителен директор на компанията - „Нашата основна цел ще бъде да предоставяме технологични услуги за група Schwarz с висока добавена стойност. Две лични мисии, на които ще се посветя, са да стимулирам завръщането на българи IT специалисти в страната и да стимулирам развитието на жените в технологичните професии.“

Само към момента на стартиране на компанията в страната са се завърнали дванадесет IT специалиста с доказани професионални компетентности. Близо 40% от всички над 300 служители са жени, представени и на висши ръководни позиции. Екипът е структуриран в шест направления: IT разработки, развитие на онлайн бизнеса на Lidl по света, инфраструктура, поддръжка от второ и трето ниво, облачни услуги и Big data. Сред целите за развитие на технологичния хъб е в следващите 3 години екипът да се разшири с минимум още 100 работни места. Рамо до рамо с останалите IT центровете на групата, Schwarz IT България ще обезпечава дейностите на водещата ритейл група Schwarz.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !