САЩ възнамерява да въведе 30% отстъпка за закупуването на електрически велосипед

Offnews Последна промяна на 23 април 2021 в 09:33 5483 0

priority_current_electric_bicycle_2

Миналата седмица се появи информация, че Франция възнамерява да даде на всеки желаещ, грант в размер на 2500 евро при условие, че замени своя стар ДВГ автомобил с електрически велосипед. Подобна програма възнамерява да въведе и САЩ, но при закупуването на електрически велосипед на американците не се налага да изхвърлят старите си автомобили.

Американската програма се нарича E-BIKE (Electric Bicycle Incentive Kickstart for the Environment) и предвижда отстъпка в размер на 30% от цената на електрическия велосипед. Отстъпката важи само за велосипеди с цена не по-висока от 8000 щ. долара, което означава, че отстъпката е до 1500 щ. долара. Електрическите велосипеди трябва да имат електродвигатели с мощност не по-висока от 750 W, а тяхната максимална скорост е ограничена до 45 км/ч.

Засега програмата E-BIKE е на етап на обсъждане и се разглежда от комисия на Камарата на представителите. Като се има предвид, че Джо Байдън вече заяви за намеренията си да електрифицира целия правителствен мобилен парк от 645 хиляди автомобила, вероятността това предложение да бъде прието е много голяма, което ще подпомогне опазването на околната среда.

 

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !