САЩ ще прави отстъпка до 15 хиляди щатски долара при закупуването на електрически велосипед

Offnews Последна промяна на 30 октомври 2021 в 18:38 257 0

EV

Предложеният в началото на тази година законопроект за въвеждане на данъчни отстъпки за всички, които купуват електрически велосипеди, издържа дебатите в конгреса на САЩ и дори бе приет в своя първоначален вид. Според този закон, всеки който си е купил нов електрически велосипед може да получи до 30% отстъпка от неговата цена. Законът не е окончателно приет, но има голяма вероятност в САЩ електрическите велосипеди да станат най-популярният вид транспорт.

Това е законопроектът E-BIKE Act, който бе предложен от демократите и предвижда отстъпка до 30% от цената на закупен нов електрически велосипед, но не повече от 1500 щ. долара. Тази отстъпка се дава за всички три вида електрически велосипеди с изключение на тези с мощност на електродвигателя над 750 W. Тази сума може да бъде получена или като данъчна отстъпка, или като данъчен кредит, който се изплаща постепенно.

Законопроектът не важи за електрическите велосипеди с цена над 8000 щ. долара, а при закупуването на подобно транспортно средство с цена над 5000 щ. долара, големината на отстъпката постепенно намалява. Предлагат се специални условия за всички които печелят над 75 хиляди щ. долара годишно или са глави на семейството с общ годишен доход над 112 500 щ. долара - за тях отстъпката не е толкова голяма.

Интересно е, че този законопроект се разпростира на цели 1600 страници, в които са изброени различните преимущество за този вид транспорт. Всички които използват електрически велосипеди, за да ходят с тях на работа или са взели електрически велосипед под наем, получава пълния размер на тази отстъпка.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !