САЩ се присъедини към разследването на сделката между Nvidia и ARM

Offnews Последна промяна на 22 ноември 2021 в 15:38 304 0

arm

Федералната търговска комисия на САЩ съвместно с редица други държави изрази безпокойство, че Nvidia може да стане едноличен собственик на проектанта на чипове ARM. Тя взе решение да се включи и да помогне на органите от другите страни да проведат разследването.

ARM проектира чипове и лицензира своите технологии за на практика всички технологични гиганти от целия свят, включително за Apple и Samsung. Ето защо, опасенията на редица национални надзорни органи са оправдани. Те считат, че ако Nvidia получи пълен банков и технически надзор върху ARM, то това може да промени целия пазар на всякакви компютърни устройства и мобилна техника, а това може да доведе до сериозни пропуски в информационната безопасност.

Nvidia от своя страна побърза да успокои всички и заяви, че ще спазва пазарна неутралност след като сделката по придобиването на ARM приключи.

"Като част от Nvidia, компанията ARM ще продължи да използва своя модел на отворено лицензиране, запазвайки при това глобалния неутралитет на клиентите, който бе и е в основата на успеха на тази компания. Партньорите на ARM също ще имат полза от тази сделка, включително и във вид на многобройните иновации на Nvidia".

Да напомним, че Nvidia взе решение да закупи ARM още през месец август миналата година, а сумата на сделката бе обявена преди 14 месеца. Тя възлиза на 40 милиарда щ. долара.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !