САЩ отмени санкциите срещу Xiaomi

Offnews Последна промяна на 14 март 2021 в 09:54 6128 0

Xiaomi

Американският съд забрани на Министерството на отбраната на САЩ да счита Xiaomi за комунистическа военна компания и на тази основа да предприема срещу нея санкциониращи и ограничителни мерки. Информацията бе официално обявена от китайската технологична компания.

Нещо повече, съдът разпореди да бъде отменена забраната акциите на Xiaomi да бъдат закупувани от американските инвеститори в съответствие с Указа №13959 на Президента на САЩ.

Xiaomi продължи да настоява съдът да счете за незаконни действията на Министерството на отбраната на САЩ и успя да постигне безусловната отмяна на всички наложени срещу нея ограничителни мерки и изваждането ѝ от черния списък. Китайската компания заяви, че решението да получи статута на китайска комунистическа военна компания, за необмислено и нелепо. Съдията се съгласи с тези аргументи.

Да напомним, че САЩ включи Xiaomi в черния списък на 15 януари тази година. Започна да се повтаря ситуацията с Huawei - на Google и Qualcomm бе забранено да имат каквито и да било отношения с Xiaomi, а това може да доведе до спирането доставката на чипове за смартфони и други мобилни устройства, както и спирането на лицензите за използването на мобилната операционна система Android. Другото важно ограничение бе забраната за американските инвеститори да купуват, съхраняват и търгуват акциите на Xiaomi, и до 11 ноември тази година задължително да ги продадат.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !